U bent hier als bezoeker aanmelden
registreer bij wijkplaats: nieuw / bestaand   /  Ede-Oost

Vitha

Meer verbindend vermogen van ambtenaren nodig voor een geloofwaardige overheid
Dit artikel verscheen ook in het FD van 26 okt 2013
hier een foto
In ‘De burger wordt bedrogen met ingewikkelde regels’ (FD 10 september) zet Andrť Nijsen uiteen hoe parasitaire economische activiteiten met een geschatte omvang van jaarlijks § 90 mrd kunnen blijven bestaan en zich verder uitbreiden. Een zogenaamde ‘ijzeren driehoek’ creŽert een onnodig complexe regelgeving waarbinnen politiek, uitvoerders en experts elkaar de bal toespelen en verbeteringen tegenhouden.

Het beeld dat de politicus van de werkelijkheid heeft wordt continu vertekend door experts en uitvoerders. Men kan dat vergelijken met een sterk bijziende chauffeur die zonder bril autorijdt. Dat leidt onvermijdelijk tot verkeerde beslissingen en ongelukken. Als men de verkeersregels aan deze bijziendheid aanpast dan ontstaan overmatig complexe regels die eigenlijk alleen maar dienen om risico’s te vermijden.
Klik op de video voor meer informatie over de filosofie achter RuimteVoorDeWijk.
door Peter Schuttevaar
Waarom de site van Vitha onderdeel uit van het RuimteVoorDeWijk portal
door Peter Schuttevaar
hier een foto
RuimteVoorDeWijk is gemaakt om samenwerking op wijkniveau te organiseren en te stimuleren. Het gaat dan met name om het samen aanbieden van ruimten en activiteiten, om samen het vrijwilligerswerk te organiseren.
Samenwerken is een vak dat je er niet even met je linkerpink bij doet.
door Peter Schuttevaar
hier een foto

Een goed begin het halve werk?

Veiligheidshuizen, uitvoeringsdiensten, centra voor jeugd en gezin en multifunctionele centra. Het gebouw staat er al en de contracten zijn al rond. De mensen die het in de praktijk waar moeten maken hebben alleen nog geen idee hoe ze met elkaar tot synergie of tot gezamenlijke effecten kunnen komen.
waarom samenwerken nog niet als professie wordt herkend!
Peter Schuttevaar
hier een foto
Professionele begeleiding van samenwerkings-opgaven wordt anno 2013 in Nederland nog niet als een taakspecialisatie herkend. Om dit te illustreren worden de avonturen van een samenwerkingsprofessional in dit artikel vergeleken met een fictieve geschiedenis van het broodbakken.....